Purasana Kombucha fresh sparkling tea matcha
Deze kombucha met natuurlijke matchasmaak is een licht-bruisende gefermenteerde drank op basis van groene thee.
Net als alle kombucha’s, start het brouwproces met theebladeren, water en suiker. Aan het gebrouwde mengsel voegt de fabrikant vervolgens een symbiotische cultuur van bacteriën en gisten (SCOBY) toe. Om goede bacteriekolonies te laten groeien, eet de SCOBY (of ‘de moeder’) de suiker uit de thee. Kombucha is zeker geen bron van suiker.
Door de fermentatie worden de polyfenolen in de thee omgezet in o.a. organische zuren, wat de drank een licht zurige smaak geeft. Een ander bijproduct is koolstofdioxide, wat kombucha zijn kenmerkende bruisende eigenschap geeft.
Ingrediënten
Voedingswaarde per 100ml
Energie: 86 kJ, 21 kcal
Vetten: 0,20 g
Waarvan
verzadigde vetzuren: 0,12 g
Koolhydraten: 4,6 g
Waarvan suikers: 4,31 g
Eiwitten: 0,11 g
Zout: 0,06 g
*%RI = Referentie-inname
Gebruik
Open het flesje, schenk de komboecha in uw glas en laat een paar seconden ‘rusten’. Als het te veel koolzuur bevat, laat u de komboecha even walsen in uw glas. De sprankelende en gezonde komboecha is klaar om voor u te zorgen.
Bewaren
Koel bewaren en 10-tal minuten voor gebruik openen. Net schudden & koel drinken. Bezinksel is normaal. Na openen beperkt houdbaar.
Fabrikant
Purasana NV
Heulestraat 104
B-8560 Gullegem