Shoyu is een milde Japanse sojasaus, die gemaakt wordt van sojabonen, tarwe en koji (een unieke Japanse schimmel). Onze shoyu wordt op bijzonder traditionele wijze gebrouwen door Japanners die al generaties lang shoyu maken. Shoyu fermenteert minimaal 18 maanden, en dat proef je! Heerlijk door (miso)soepen, bij soba- en udonnoodles, roerbakgerechten, of als dipsaus bij sushi.
- Zonder toegevoegd suiker
- Bevat alle 5 de smaken (zout, zuur, zoet, bitter en umami)
- Gemaakt volgens eeuwenoud Japans recept
- Fermenteert minimaal 18 maanden lang in 100 jaar oude cederhouten vaten.
Samenstelling:
Voedingwaarde per |
100 gr |
Energie (kJ) / Energie(kcal) |
264 kJ / 62 kcal |
Vet totaal |
0.1 gr |
Vet verzadigd |
0 gr |
Koolhydraten totaal |
6.2 gr |
Suikers |
0 gr |
Voedingsvezel |
0.7 gr |
Eiwit totaal |
8.8 gr |
Zout |
12 gr |
Natrium |
4800 mgr |
Ingredienten:
water, SOJAbonen* (China), TARWE* (Turkije), zeezout (Australië), koji-ferment (Japan)
* = van biologische landbouw ° = RainForest Alliance gecertificeerd
Bevat soja, tarwe, gluten en mogelijk sporen van gerst.
Gebruik:
Gebruik als vervanger van zout, als dip voor sushi of als basis voor je saus of dressing.
Waarschuwing:
Bewaar na openen in de koelkast tot de houdbaarheidsdatum.
Fabrikant:
Lima NV
Groendreef 101
9880 Aalter
België