Skip to content
Natuurlijk winkelen, wel zo gezond!
Webshop keurmerk

Natterman Bronchicum extra sterk (100ml)

100ml
  € 8.99
Op voorraad
Op werkdagen voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden
Webshop keurmerk

Productomschrijving

Bronchicum extra sterk

Natterman Bronchicum Extra Sterk behoort tot de groep van de hoestonderdrukkende geneesmiddelen en kan worden toegepast ter verlichting van droge hoestklachten. De werkzame stof in dit middel is codeïnefosfaathemihydraat.
5 ml bevat 2,5 mg codeïnefosfaathemihydraat, overeenkomend met 1,95 mg codeïnemonohydraat.

Andere bestanddelen (hulpstoffen) zijn: natriumbenzoaat, honing, saccharose, glucose, samengestelde tijmtinctuur (grindelïatinctuur, pimperneltinctuur, sleutelbloemworteltinctuur, tijmtinctuur, ethanol, gezuiverd water), melrosum tinctuur (sleutelbloemworteltinctuur, roostinctuur, ethanol, gezuiverd water), rozenolie, citroenzuur en gezuiverd water.

RVG 26446=03732

Natterman Bronchicum Hoestsiroop werkt verlichtend en verzachtend bij hoestklachten voor kinderen vanaf 12 jaar en voor volwassenen. De siroop onderdrukt de hoest. Bij de verpakking is een handig maatbekertje met deelstrepen toegevoegd om de dosering van 20 ml per keer juist af te kunnen meten. De werkzame stof in deze hoestsiroop is codeïne.

De voordelen van Natterman :

  • Ter verlichting van hoestklachten
  • Hoeststillend, verzachtend en bevordert het ophoesten van longslijm
  • Te gebruiken vanaf 12 jaar
  • Ook verkrijgbaar in 200 ml verpakking.

Gebruik:

Dosering: Volwassenen: 20 ml per keer, maximaal 4 maal per dag. Kinderen in de leeftijd van 12 jaar tot 18 jaar: 20 ml per keer, maximaal 4 maal per dag. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar. Natterman Bronchicum Extra Sterk is niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen in de leeftijd van 12 jaar tot 18 jaar die een verminderde ademhalingsfunctie hebben. Bij de verpakking is een maatbeker met deelstrepen gevoegd. Neem nooit een dubbele dosis van Natterman Bronchicum Extra Sterk om zo de vergeten dosis in te halen. Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals de arts, of apotheker of verpleegkundige dat heeft verteld.

Overige informatie over dit product

SKU
834442
Merk
Natterman
EAN
8713304946012
EAN 2
8717154530018
Inhoud
100ml
Ingrediënten
Stof: codenefosfaat-hemihydraat - Hoeveelheid: 50 mg/ml
Gebruik / dosering
Juiste hoeveelheid afmeten in bijgeleverde maatbeker
Houdbaarheid
Na opening 6 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking en inhoud achter Niet gebruiken na of EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Allergeneninformatie
Niet gebruiken bij allergie voor n van de stoffen in dit medicijn. Kinderen jonger dan 12 jaar, borstvoeding, diabetici, verminderde ademhalingsreserve, leverfunctiestoornis, beschadiging of letsel aan schedel.
Geschikt vanaf
Vanaf 12 jaar
RVG registratienummer
26446=0373
RVH registratienummer
26446=0373
GPC
10000876
Aanbevolen dosering
20 ml, afhankelijk leeftijd
Maximale dosering
80 ml
Gebruiksadvies
Juiste hoeveelheid afmeten in bijgeleverde maatbeker
Bewaaradvies
Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking beneden de 25 C.
Advies voor weggooien
Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Bijwerkingen en waarschuwingen
Als er verstopping, misselijkheid, braken, duizeligheid, hartkloppingen en jeuk optreden na gebruik: direct stoppen met innemen. Dit middel niet gebruiken bij ophoesten slijm en niet langer dan 2-3 dagen. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar, astma/COPD, een hersenziekte, epilepsie of slechte leverfunctie, bij zwangerschap of borstvoeding. Overleg eerst met arts als u andere medicijnen gebruikt of als het gaat om een andere aandoening dan hoest. Dit middel kan versuffend werken; pas op met autorijden en machinebediening. Geen alcohol bij gebruiken. Dit middel bevat alcohol. Dit middel kan soms verslavend werken. Kan het reactievermogen benvloeden. Niet i.c.m. middelen met remmende werking op zenuwstelsel. Niet bij fructoseintolerantie, glucose-galactosemalabsorptie syndroom en sucrase-isomaltase deficintie. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.
Toedingingsvorm
siroop
Gebruiksindicatie
20 ml, afhankelijk leeftijd
Gebruik tijdens zwangerschap
Overleg arts
Gebruik tijdens borstvoeding
Nee
Gebruiksbeperking
Kan het reactievermogen benvloeden. Niet i.c.m. middelen met remmende werking op zenuwstelsel. Niet bij fructoseintolerantie, glucose-galactosemalabsorptie syndroom en sucrase-isomaltase deficintie. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.
Huisarts bezoeken
Als het gaat om kinderen jonger dan 3 maanden. Bij een hoest die al langer dan 3 weken bestaat of als vermoedelijke bijwerking van een medicijn bijv. bepaalde bloeddrukverlagers. Bij ongerustheid over de hoest.
Toepassen bij
Bij verlichting van droge hoestklachten
Werkzame stof
Stof: codenefosfaat-hemihydraat - Hoeveelheid: 50 mg/ml
Contra-indicaties
Niet gebruiken bij allergie voor n van de stoffen in dit medicijn. Kinderen jonger dan 12 jaar, borstvoeding, diabetici, verminderde ademhalingsreserve, leverfunctiestoornis, beschadiging of letsel aan schedel.

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel uw vragen via drogist@droginet.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor u klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95