Skip to content
Natuurlijk winkelen, wel zo gezond!
Webshop keurmerk

Vitakruid Multi Dag & Nacht Man (2x90tb)

Kies variant
Adviesprijs € 79.90 € 78.89
Op voorraad
Op werkdagen voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden
Dit product wordt gratis thuisbezorgd
Webshop keurmerk

Productomschrijving

Vitaminen en mineralen uit voeding
Een gebalanceerd voedingspatroon is essentieel om optimaal te kunnen presteren, zowel fysiek als mentaal. Gezonde voeding levert namelijk de brandstof en bouwstoffen die we nodig hebben. Zo dienen eiwitten bijvoorbeeld als bouwstenen voor verschillende weefsels, waaronder de spieren. Ook levert een gevarieerd dieet allerlei vitaminen en mineralen.

Doordat mannen gemiddeld groter zijn en een hogere caloriebehoefte hebben dan vrouwen, ligt de behoefte aan sommige B-vitaminen ook wat hoger. Verschillende B-vitamines, zoals B1, B3, B8 en B12, helpen namelijk om energie vrij te maken uit voeding. Je vindt deze terug in volkoren granen, vlees, vis, noten, groenten, eieren en zuivelproducten.

Zink en selenium zijn ook belangrijke nutriënten voor mannen. Deze mineralen dragen namelijk bij aan de productie van zaadcellen en aan het behoud van normale haargroei. Oesters zijn erg rijk aan zink, maar ook vlees, noten, pitten en zaden bevatten dit mineraal. Selenium vinden we in grote hoeveelheden terug in paranoten en in iets lagere hoeveelheden in vis en orgaanvlees. In Nederland krijgen we een groot deel van ons selenium echter binnen via vlees, volkoren graanproducten en zuivel.

Multivitamine voor de man
Overdag wil je de concurrentie onder tafel vegen op de werkvloer, vlammen in de sportschool en de vrolijke vader zijn op het thuisfront. Niet altijd even makkelijk, maar met hoogwaardige voedingsstoffen op de juiste momenten krijg je wat extra wind in de zeilen. Zo activeert de hoge dosering vitamine B12 de natuurlijke energie in ons lichaam, is de vitamine C goed voor de weerstand en de adequate dosering B8 draagt bij aan het concentratievermogen.

B-vitamines helpen energie vrij te maken uit de voeding
De multi Dag Man bevat alle acht B-vitaminen, die in ons lichaam allerlei functies vervullen. Zo dragen ze bij aan een normale energiehuishouding en helpen energie vrij te maken uit de voeding. Vitamine B12 speelt daarnaast een rol bij weefselgroei en ontwikkeling, en folaat draagt bij aan de aanmaak van aminozuren, de bouwstoffen van eiwitten.

B12 en foliumzuur: de actieve vormen
Vitamine B12 en folaat komen in verschillende vormen voor, maar worden in het lichaam omgezet naar dezelfde actieve stoffen die het lichaam kan gebruiken. Hoe deze omzettingsprocessen verlopen kan van persoon tot persoon verschillen. De Multi Man bevat daarom de actieve vormen van deze vitaminen, zodat ze direct door het lichaam kunnen worden benut.

IJzer draagt bij tot een doelmatig zuurstoftransport
IJzer ondersteunt de aanmaak van rode bloedcellen. Deze cellen kunnen zuurstof vervoeren, en gebruiken daarbij het stofje hemoglobine. IJzer is onderdeel van deze stof en draagt zo bij tot een doelmatig zuurstoftransport. Daarnaast is ijzer goed voor concentratie en houdt het de geest helder.

Helpt het immuunsysteem
Verschillende nutriënten zoals vitamine C, B12 en ijzer hebben een positieve invloed op het immuunsysteem. Ook kunnen ze helpen bij vermoeidheid en opnieuw fit te worden.

Multi Nacht Man
Na een drukke dag wil je 's nachts ontspannen en slapen. De Multi Nacht Man bevat onder andere vitamine D, wat helpt de botten sterk te houden, en vitamine A, dat bijdraagt aan het behoud van een gezonde huid. Daarnaast hebben we passiebloem aan de formule toegevoegd, wat helpt om lekker te slapen.**

Vitamine D is goed voor de spieren
Vitamine D ondersteunt een normale spierwerking en helpt de spieren sterk en soepel te houden. Ook speelt het een rol in het celdelingsproces, waardoor het bijdraagt aan de aanmaak van cellen en weefsels.

D3 en K2 ondersteunen de botten
Vitamine D3 en K2 dragen bij aan de instandhouding van sterke botten. Vitamine D is belangrijk voor de opname van calcium en fosfor uit voeding en vitamine K speelt vervolgens een rol bij de botaanmaak. Vitamine D en K dragen zo dus samen bij aan het behoud van sterke botten en een gezond skelet.

Plantaardige variant D3
De Multi Nacht Man bevat een plantaardige vorm van vitamine D3, waardoor de formule volledig vegan is. Vitamine D wordt normaal gewonnen uit schapenwol, maar is daarmee niet vegan. Daarom hebben we in de Multi Nacht Man gekozen vitamine D3 afkomstig uit algen.

Zink & selenium zijn goed voor het sperma
Zink en selenium staan ook wel bekend als mannenmineralen. Dit komt voornamelijk doordat ze bijdragen aan de productie van zaadcellen en goed zijn voor de spermakwaliteit. Zink en selenium dragen zo bij aan de vruchtbaarheid van de man.

Beide mineralen werken ook als antioxidant, wat onze lichaamscellen helpt te beschermen tegen vrije radicalen. Daarnaast draagt zink bij aan de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed.

Ondersteuning voor lichaam en geest
Zink en selenium helpen de natuurlijke werking van het immuunsysteem en dragen bij aan de afweer. Zink speelt ook een belangrijke rol in de aanmaak van eiwitten en de opbouw van lichaamsweefsel. Bovendien is zink goed voor het geheugen en helpt het bij het behoud van normale cognitieve functies, wat belangrijk is tijdens stressvolle situaties.

Voor dik haar
Zink en selenium zijn goed voor de conditie van het haar. Ze dragen bij aan normale haargroei en helpen het haar sterk en glanzend te houden.

Passiebloem helpt om uitgerust wakker te worden**
Als laatste hebben we aan de Multi Nacht Man passiebloemextract toegevoegd. Passiebloem helpt om lekker te slapen en om uitgerust wakker te worden.** Zo sta je de volgende ochtend weer klaar om aan je dag te beginnen.

Multi Dag Man
Samenstelling per dagdosering van 1 tablet:

 

% RI*

Vitamine B1 (thiamine HCL)

4 mg

364%

Vitamine B2 (riboflavine-5-fosfaat)

5,7 mg

407%

Vitamine B3 (niacinamide)

35 mg

219%

Vitamine B5 (calcium-D-pantothenaat)

17,5 mg

292%

Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat)

2 mg

143%

Biotine

85 μg

170%

Foliumzuur (folaat, 5-MTHF calciumzout)

200 μg

100%

Vitamine B12 (adenosylcobalamine)

30 μg

1200%

Vitamine B12 (methylcobalamine)

70 μg

2800%

Vitamine C (calcium / magnesiumascorbaat)

100 mg

125%

Chroom (picolinaat)

40 μg

100%

IJzer (bisglycinaat)

7 mg

50%

Koper (gluconaat)

1500 μg

150%

Mangaan (citraat)

1 mg

50%

Bioflavonoïden (citrus)

60 mg

**

Choline (bitartraat)

85 mg

**

Inositol

50 mg

**

OPC (druivenpitextract 95%)

21 mg

**

PABA (para-aminobenzoëzuur)

30 mg

**

*RI = Referentie-Inname
** Geen RI vastgesteld

 

 

 

Multi Nacht Man
Samenstelling per dagdosering van 1 tablet:

 

% RI*

Bèta caroteen

5 mg

**

Vitamine A (retinol acetaat)

300 μg

38%

Vitamine C (ascorbylpalmitaat / calciumascorbaat)

80 mg

100%

Vitamine D3 (cholecalciferol, Vita-algae D®)

20 μg

400%

Vitamine E (d-alfa-tocoferolsuccinaat)

12 mg

100%

Vitamine K2 (MenaQ7®, menaquinon-7 K2)

30 μg

40%

Borium (natriumboraat)

1 mg

**

IJzer (bisglycinaat)

7 mg

50%

Jodium (kaliumjodide)

150 μg

100%

Molybdeen (natriummolybdaat)

65 μg

130%

Selenium (methionine)

100 μg

182%

Zink (methionine)

12 mg

120%

Damiana Folia extract (4:1)

200 mg

**

DMAE (dimethylethanolamine)

10 mg

**

L-Taurine

25 mg

**

N-Acetyl-L-Cysteïne

100 mg

**

Passiebloem extract (9:1)

60 mg

**

*RI = Referentie-Inname
** Geen RI vastgesteld

 

 

Ingrediënten
Multi Dag Man:
Vitaminen, mineralen, microcrystalline cellulose (anti-klontermiddel), Choline bitartraat, Citrus bioflavonoiden, Inositol, Ashwagandha extract, stearinezuur (anti-klontermiddel), PABA (para-aminobenzoëzuur), Trimethylglycine, Druivenpit extract (OPC), HPMC (glansmiddel), glycerol (bevochtigingsmiddel).

Multi Nacht Man:
Vitaminen, mineralen, microcrystalline cellulose (anti-klontermiddel), N-Acetyl-L-Cysteïne, Passiebloem extract (Passiflora incarnata), dicalcium fosfaat (stabilisator), Damia extract (Turnera diffusa), DMAE (dimethylethanolamine), L-Taurine, magnesium stearaat (anti-klontermiddel), HPMC (glansmiddel), polyethyleenglycol (bevochtigingsmiddel).

Gebruik
Multi Dag Man:
Neem 1 tablet per dag. Bij voorkeur ’s ochtends bij het ontbijt, tenzij anders geadviseerd. 
Niet geschikt voor kinderen onder de 10 jaar.

Multi Nacht Man:
Neem 1 tablet per dag. Bij voorkeur ’s avonds 2 uur voor het slapen, tenzij anders geadviseerd. 
Niet geschikt voor kinderen onder de 10 jaar.

Ashwagandha:
Let op bij gebruik van schildkliermedicijnen.
Onvoldoende gegevens bekend over gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding.

Fabrikant/distributeur
Vitakruid BV
Jacobus Spijkerdreef 430
2132 PZ Hoofddorp

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

Overige informatie over dit product

Merk
Vitakruid
SKU
225516
EAN
8717438691510
Inhoud
2x90tb

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel uw vragen via drogist@droginet.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor u klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95