Skip to content
Natuurlijk winkelen, wel zo gezond!
Webshop keurmerk

Norit 200mg (30ca)

30ca
  € 9.49
Op voorraad
Op werkdagen voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden
Webshop keurmerk

Productomschrijving

200 mg

De werking van actieve kool
Actieve kool heeft een intern oppervlak van 500 tot 1500 m2/g. Dat betekent dat de oppervlakte van 3 gram actieve kool vergelijkbaar is met dat van een voetbalveld. Dit stelt actieve kool in staat om over een groot darmoppervlak veroorzakers van diarree te binden en vervolgens via de ontlasting af te voeren uit het lichaam. Daardoor verdwijnt de diarree en wordt de ontlasting weer normaal.

Gebruiksaanwijzing
Bij diarree neem je 3-4 capsules per keer tot maximaal 12 capsules per dag. De capsules dienen met water ingenomen te worden bij voorkeur gelijkmatig verspreid over de dag. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Een Norit capsule bevat 200 mg geactiveerde kool als werkzaam bestanddeel en is verkrijgbaar in een verpakking van 30 stuks.

Gebruik Norit niet bij:

  • Ernstige verstopping van het maagdarmkanaal of verdenking daarvan.
  • Plotselinge buikpijn.
  • Met zweervorming gepaard gaande ontsteking van de dikke darm.

Ingrediënten
Een capsule bevat 200 mg geactiveerde kool, gelatine, titaandioxide (E171) en zwart ijzeroxide (E172).

Diarree is hele dunne ontlasting die meerdere keren op een dag plaatsvindt. Diarree kan plotseling ontstaan en gaat vaak gepaard met buikkrampen, braken of koorts. Een heel vervelend en ongemakkelijk probleem waar je snel van af wilt. Gebruik daarom Norit capsules. Norit is generaties lang het vertrouwde merk bij diarree. Voor volwassenen en kinderen. Norit is 100% natuurlijk. De werkzame stof is actieve kool. Dit is een 100% plantaardige natuurlijke kool dat ervoor zorgt dat de schadelijke stoffen die diarree veroorzaken op een natuurlijke wijze het lichaam verlaten zodat je lichaam weer normaal gaat functioneren. Norit verwijdert niet alleen de oorzaak van diarree, het herstelt en reinigt ook de darmen. Hierdoor verdwijnt de diarree en wordt de ontlasting weer normaal.

Gebruik:

Neem 3-4 capsules per keer met een maximum van 12 capsules per dag. De capsules dienen met water ingenomen te worden. Norit 200 mg is een geneesmiddel. Lees voor gebruik eerst de bijsluiter. Buiten het zicht en gebruik van kinderen houden. Gebruik Norit niet bij: • Ernstige verstopping van het maagdarmkanaal of verdenking daarvan • Plotselinge buikpijn • Met zweervorming gepaard gaande ontsteking van de dikke darm Diarree is dunne, waterige ontlasting die meer dan 3 keer op een dag plaatsvindt. Diarree gaat vaak gepaard met buikkrampen, braken of koorts. Het is vaak het gevolg van een verstoorde vocht- en zouthuishouding in de darmen. Door infectie of irritatie van de darmwand kunnen de voedingstoffen en verteringssappen waarin het voedsel is opgelost de wand van de darm niet passeren en komen ze als waterdunne ontlasting naar buiten. Diarree kan verschillende oorzaken hebben: • Bacteriële infecties van de darm • Virus infectie van de darm (buikgriep) • Eten van bedorven voedsel (voedselvergiftiging) • Overmatig eten of koffiegebruik • Gebruik van geneesmiddelen zoals antibiotica • Psychische spanningen bijvoorbeeld examenvrees of heftige emoties

Overige informatie over dit product

SKU
618436
Merk
Norit
EAN
8711744006044
Inhoud
30ca
Ingrediënten
Stof: geactiveerde kool - Hoeveelheid: 200 mg
Gebruik / dosering
ontlasting kan door gebruik zwart kleuren
Houdbaarheid
Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter EXP staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Allergeneninformatie
Niet gebruiken bij allergie voor n van de stoffen in dit medicijn. Volledige blokkade darmen, plotselinge buikpijn en ontsteking darmen.
RVG registratienummer
09116
RVH registratienummer
09116
GPC
10000870
Aanbevolen dosering
3-4
Maximale dosering
12
Gebruiksadvies
ontlasting kan door gebruik zwart kleuren
Bewaaradvies
Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke buitenverpakking op een droge plaats.
Advies voor weggooien
Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Bijwerkingen en waarschuwingen
De werking van de anticonceptiepil kan bij gebruik afnemen; gebruik aanvullende anticonceptie. Overleg voor gebruik met arts als er andere medicijnen gebruikt worden. Bij gebruik kan de ontlasting zwart kleuren, dit is een onschuldige bijwerking. Kan werking anticonceptiepil verminderen. Niet langer dan 3 dagen gebruiken .
Toedingingsvorm
capsule
Gebruiksindicatie
3-4
Gebruik tijdens zwangerschap
Ja
Gebruik tijdens borstvoeding
Ja
Gebruiksbeperking
Kan werking anticonceptiepil verminderen. Niet langer dan 3 dagen gebruiken .
Huisarts bezoeken
Als er ook sprake is van koorts, bloed bij ontlasting of aanhoudende buikpijn. Bij meer dan 6x per dag waterdunne diarree gedurende 3 dagen of 6x per dag waterdunne diarre bij kind jonger dan 2 of volwassene ouder dan 70 dan na 1 dag. Bij waterdunne diarree die vaak optreedt, met aanhoudend braken en erg weinig drinken, opvallende dorst. Bij gebruik medicijnen met kans op uitdroging of bijwerking diarree of verhogen kans op bijwerkingen bij diarree. Bij uitdrogingsverschijnselen zoals sufheid, verwardheid, gevoel flauw te vallen, weinig plassen, donkere urine.
Toepassen bij
Bij diarree en vergiftigingen
Werkzame stof
Stof: geactiveerde kool - Hoeveelheid: 200 mg
Contra-indicaties
Niet gebruiken bij allergie voor n van de stoffen in dit medicijn. Volledige blokkade darmen, plotselinge buikpijn en ontsteking darmen.

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel uw vragen via drogist@droginet.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor u klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95