Skip to content
Natuurlijk winkelen, wel zo gezond!

HeltiQ Brandwonden gel (118ml)

118ml
Adviesprijs € 12.58 € 9.93
21% korting

Productomschrijving

HeltiQ Brandwonden Gel geeft directe pijnverlichting bij kleine, oppervlakkige brandwonden.

HeltiQ Brandwonden Gel behandelt kleine, oppervlakkige brandwonden. De gel werkt verkoelend. Door de hydraterende werking blijft de huid zacht en soepel. De gel heeft een bijzondere samenstelling, waardoor de brandwond effectief wordt gekoeld en het wondherstel versnelt.

Tip: Brandwonden Gel is ook zeer geschikt voor de behandeling van zonnebrand en van brandwonden als gevolg van contact met kunstgras/-vloeren bij sport (hockey, volleybal, e.d.).

  • Verkoelt en verzacht 
  • Handig, snel en effectief
  • Voor kleine, oppervlakkige brandwonden
  • 45 ml

Gebruiksadvies

  • Verdeel een royale laag gel over de verbrande plek. Niet in de huid wrijven.
  • Laat de gel minimaal 30 minuten zitten. Indien gewenst, dek de wond af.
  • Zonodig herhalen.
  • Bij grote en/of open brandwonden, aanhoudende klachten, irritatie van de huid, zwellingen of infecties of bij twijfel onmiddellijk een arts raadplegen!

Tips en informatie

  • Bij brandwonden wordt vaak gezegd “Eerst water, de rest komt later”. Waarom dan een Brandwonden Gel? Robert Kreis, hoogleraar brandwondenzorg en chirurg in het Brandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk zegt daarover: "Een belangrijk voordeel van HeltiQ Brandwonden Gel boven het gebruik van water is dat de wond wat gematigder wordt gekoeld. Een straal is voor veel mensen toch wel heel pijnlijk. Daarnaast vermindert het gebruik van de gel de schade en heeft het een gunstige invloed op de wondgenezing." (Algemeen Dagblad, 29 januari 2007)
  • De gel is slechts geschikt voor kleine, oppervlakkige brandwonden. Als de huid niet meer intact is of de brandwond groter dan een € 2 munt, altijd onmiddellijk medische hulp zoeken en koelen met lauw, zacht stromend leidingwater. Ook als de huid wit of juist zwart is, altijd met spoed medische hulp zoeken en koelen met leidingwater. Bij twijfel altijd direct medische hulp inroepen.

Bewaaradvies en houdbaarheid De gel bevriest bij -5°C en is hittebestendig tot +80°C. Als de gel na bevriezing weer ontdooid is, kan deze gewoon weer gebruikt worden zonder verlies van effectiviteit. De optimale bewaartemperatuur is 22°C. Indien de gel blootgesteld is aan een temperatuur hoger dan 38°C, is het advies om de gel te koelen voor gebruik.
De gel is 5 jaar houdbaar na datum van productie. Deze houdbaarheidsdatum staat op de achterzijde van het busje onder de sticker.

Overige informatie over dit product

Merk
Heltiq
SKU
724645
EAN
08717484004760
Inhoud
118ml

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel uw vragen via drogist@droginet.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor u klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95