Skip to content

De Groene Os Multi vitaminen en mineralen complex basis paard/p (750g)

750g
Adviesprijs € 65.72 € 50.60
23% korting

Productomschrijving

Groene Os Multi vitaminen en mineralen complex basis paard/pony

Deze multivitamine is uniek omdat het verkalkte rode alg (Lithothamnion calcareum) bevat, een calcium- en magnesiumbron van plantaardige oorsprong met een zeer hoge opneembaarheid.

Multivitaminen en Mineralencomplex Basis Paard & Pony bevat naast een brede basis vitaminen en mineralen ook het essentiële aminozuur L-lysine. De verhouding calcium/fosfor is zorgvuldig uitgebalanceerd en ook over de vormen waarin de vitamines worden aangeboden is gewikt en gewogen. Zo kan een supplement bètacaroteen bevatten dat paarden zelf in vitamine A kunnen omzetten. Dit is echter een inefficiënt proces. Daarom heeft De Groene Os ervoor gekozen vitamine A direct toe te voegen, maar wel in zo’n hoeveelheid dat er geen kans is op een te grote inname.

De B-vitaminen (B1, B2, B3, B5 en B12) en de vitamine B-achtige stoffen (foliumzuur, PABA en biotine) werken samen en zorgen voor een gezond zenuwstelsel en de juiste balans tussen energie en ontspanning. Daarnaast hebben ze een functie voor een gezonde huid en vacht. 
Lithothamnion calcarea (rode alg) levert verschillende spoorelementen en mineralen waaronder Calcium. 
Calcium is nodig voor gezonde botten, een goede spierfunctie en bloedstolling. Het is nauw verbonden met magnesium. Waar calcium gebruikt wordt om een spier aan te spannen, is magnesium nodig om deze weer te ontspannen. Vanwege deze samenwerking is het zo mooi om deze 2 mineralen samen uit een natuurlijke grondstof zoals de rode alg te halen. 
Selenium (als natriumseleniet) is een antioxidant die beschermt tegen vrije radicalen die bijvoorbeeld vrij komen bij intensieve training. Daarnaast heeft het een functie voor een gezonde vacht en immuunsysteem. 
Vitamine A (als palmitaat) is belangrijk voor gezonde slijmvliezen en het behoud van een goed zicht. 
Vitamine C (als ascorbinezuur) is belangrijk voor gezond bindweefsel. Het is een antioxidant, belangrijk voor het immuunsysteem en wordt door het lichaam gebruikt voor de absorptie van mineralen. 
Vitamine D3 (cholecalciferol) is essentieel voor een gezond lichaam. Bijna dagelijks worden nieuwe toepassingen van vitamine D ontdekt. Het is zeer belangrijk voor een goed functionerend afweersysteem en is ook betrokken bij de stofwisseling van calcium. 
Vitamine E (als d-alpha tocopherol acetaat) beschermt de cellen tegen oxidatieve stress. Zink (als zinkmethionine) zorgt voor een goede functie van de enzymsystemen en de celstofwisseling. Hierdoor is het nodig bij veel verschillende processen zoals: een normale vruchtbaarheid, immuunsysteem en zuur-base evenwicht in het lichaam.

Samenstelling (elementair gehalte) Per 12 gram
Vitamine A (als palmitaat) 10.000 iu
Vitamine B1 (thiamine) 34 mg
Vitamine B2 (riboflavine) 23 mg
Vitamine B3 (nicotinamide) 110 mg
Vitamine B5 (als calcium pantothenaat) 5,88 mg
Vitamine B6 (pyridoxine) 35 mg
Vitamine B12 (als methylcobolamine) 1.600 mcg
Vitamine C (als ascorbinezuur) 55 mg
Vitamine D (cholecalciferol) 2.500 iu
Vitamine E (als d-alpha tocopherol acetaat) 500 iu
Foliumzuur 10,56 mg
PABA 27 mg
Biotine 0,400 mg
Choline bitartraat 300 mg
Inositol 900 mg
Bioflavonoïden complex 64 mg
Calcium (als Lithothamnion calcarea) 192 mg
Magnesium (als Lithothamnion calcarea) 13 mg
IJzer (als ferrofumaraat) 35 mg
Kalium (als kaliumchloride) 52 mg
Selenium (als natrium seleniet 0,077 mg
Zink (als zinkmethionine) 10 mg
Mangaan (als mangaanoxide) 2 mg
Koper (als kopersulfaat) 0,006 mg
L-lysine HCI 36 mg
L-thyrosine 60 mg
 
Ingredienten
Vitamine A (als palmitaat), Vitamine B1 (thiamine), Vitamine B2 (riboflavine), Vitamine B3 (nicotinamide), Vitamine B5 (als calcium pantothenaat), Vitamine B6 (pyridoxine), Vitamine B12 (als methylcobolamine), Vitamine C (als ascorbinezuur), Vitamine D (cholecalciferol), Vitamine E (als d-alpha tocopherol acetaat), Foliumzuur, PABA, Biotine, Choline bitartraat, Inositol, Bioflavonoïden complex, Calcium (als Lithothamnion calcarea), Magnesium (als Lithothamnion calcarea), IJzer (als ferrofumaraat), Kalium (als kaliumchloride), Selenium (als natrium seleniet, Zink (als zinkmethionine), Mangaan (als mangaanoxide), Koper (als kopersulfaat), L-lysine HCI, L-thyrosine, Lithothamnion calcareum (rode alg), Amylum oryzae (rijstzetmeel), Maltodextrine.
 
Gebruik
1 maal daags 1 maatschep door het voer (poeder licht bevochtigen om te voorkomen dat het uit de voerbak wordt geblazen)

Tenzij de dierenarts of therapeut anders voorschrijft.

1 maatschep = ongeveer 12 gram

Voor en na openen droog, donker en koel bewaren.

Vanwege de aanwezigheid van jodium in Lithothamnion een dierenarts raadplegen bij schildklierproblemen. Tijdens dracht en lactatie en voor gebruik bij veulens, uitsluitend in overleg met dierenarts of therapeut

Fabrikant
De Groene Os
Rozenstraat 149-151
2011 LT Haarlem

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte


Dit product bevat een stof die (ook) gebruikt wordt als biocide.
Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Overige informatie over dit product

Merk
De Groene Os
SKU
799963
EAN
08716378000505
Inhoud
750g
Verboden België
Ja

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel uw vragen via drogist@droginet.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor u klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95